+30 27630 61400 info@artina.gr
enel

ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι καλοκαιρινές αποδράσεις από την Αθήνα στη Μαραθόπολη Πελοποννήσου, με το κλείσιμο των σχολείων, έκαναν τον τόπο μας ιδιαίτερα αγαπητό. Διαφορετικό ήταν εδώ το παιχνίδι κάτω από τα λιόδεντρα, αμέτρητες οι βουτιές στα καθαρά νερά του Ιονίου, άλλα τα ερεθίσματα, πιο οικείοι οι άνθρωποι.
Η Μαραθόπολη ή Μάραθος ανήκει στην επαρχία Τριφυλίας. Είναι το νοτιοδυτικό μαργαριτάρι του νομού Μεσσηνίας. Ενα παραθαλάσσιο ψαροχώρι με υπέροχη ακρογιαλιά και μεγάλες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή. Δύο ειναι οι κύριες ασχολίες των κατοίκων της Μαραθόπολης, το ψάρεμα και η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με κορυφαίο προϊόν το ελαιόλαδο.
Η περιοχή είναι κυρίως καλοκαιρινός προορισμός. Στον παραλιακό πεζόδρομο του χωριού βρίσκονται οι ταβέρνες και τα καφενεία. Το λιμάνι με τις ψαρόβαρκες είναι πάντα σταθερή αξία για ένα περίπατο τις απογευματινές ώρες. Από εκεί, αξίζει να πάρετε το καραβάκι να σας περάσει απέναντι στο νησάκι Πρώτη. Για νυχτερινή διασκέδαση υπάρχουν μπαρ με μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα. Ο χειμώνας από την άλλη, πρσφέρει συγκινήσεις στο αγροτουριστικό κοινό. Ενδιαφέρον έχει η διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και οι γευσιγνωσίες στα οινοποιεία της περιοχής.
Για τους λάτρεις του σερφ, η παραλία του Λαγκουβάρδου προσφέρει πολλές συγκινήσεις και απέχει μόλις 1 km από τις agrikies.O Μάραθος παραμένει παρθένος προορισμός. Αυτό σημαίνει πως θα απολαύσετε τις μεγάλες και καθαρές παραλίες, θα φάτε ολόφρεσκο ψάρι και θα διασκεδάσετε σε ποιοτικά μαγαζιά.
Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Μάραθο βρίσκεται η πόλη των Γαργαλιάνων με την μεγάλη πλατεία, την ιστορική εκκλησία, τα καφενεία και τα εμπορικά καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε πια όλα τα αγαθά.

Banner ΕΣΠΑ