+30 27630 61400 info@artina.gr
enel

ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ

Η Πρώτη είναι ένα παραδεισένιο
νησάκι απέναντι από τη Μαραθόπολη.

Η Πρώτη είναι ένα παραδεισένιο νησάκι απέναντι από τη Μαραθόπολη, το οποίο αποτελεί ένα φυσικό μόλο για την περιοχή, ενώ παράλληλα κοσμείται από το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου που έχει περιμετρικά ως φόντο.

Σύμφωνα με το μύθο, το νησί αποδίδει το όνομά της στο θεό της θάλασσας Πρωτέα, γιου του Ποσειδώνα, και θεωρείται ότι είναι μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Κατά το πέρασμα των χρόνων, το νησί αυτό εναγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένο του ότι αποτελούσε ένα φυσικό θησαυρό της ιστορίας.

ξενοδοχεια μεσσηνια

Νησάκι της Πρώτης

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, στο παρελθόν το νησί αυτό χρησιμοποιούνταν ως ένα καταφύγιο για τους ναυτικούς, καθώς & ένα θαλάσσιο κρησφύγετο για τους πειρατές, οι οποίοι λέγονταν πως συχνά έκρυβαν τους θησαυρούς τους εκεί. Το νησί παραμένει μέχρι & σήμερα ένα μέρος μεγάλης σημασίας, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι απο τα ερείπια του τείχους & των κυκλικών πυργίσκων απο την Ακρόπολη της μυκηναϊκής ή προκλασικής εποχής εξακολουθούν να υπάρχουν στο νησί. Αυτό το όμορφο νησί αν & βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στην ακτή, παραμένει σχεδόν ολοκληρωτικά απομονωμένο από το θόρυβο και τις εκπομπές ρύπων της πόλης, καθώς δεν υπάρχουν σπίτια, ξενοδοχεία ή οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις στο νησί. Το μοναδικά οίκισμα που υπάρχει είναι το μοναστήρι της Κοίμησης της Γοργοπηγής, που βρίσκεται βόρεια της παραλίας Βουρλιάς & προσελκύει πολλούς τουρίστες καθώς πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία.

Επιπροσθέτως όμως, εκτός από το να είναι ένας παράδεισος γαλήνης, το νησί
είναι και ένας προορισμός για όλους όσους αναζητούν την περιπέτεια!

Κατά την επίσκεψή σας στο νησί Πρώτη, μπορείτε να δοκιμάσετε τις αντοχές σας σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, καταδύσεις ή ακόμα και αναρρίχηση! Με διαδρομές για όλες τις ηλικίες και επίπεδα φυσικής κατάστασης, μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι το νησί θα σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες προκλήσεις για να αναχωρήσετε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Για όσους αναζητούν πιο ήσυχες εμπειρίες, ένα μεγάλο πόλο έλξης για τους επισκέπτες είναι η μοναδικά όμορφη παραλία της Βουρλιάς. Βρίσκεται σε ένα ήσυχο όρμο με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και λευκή άμμο. Μια άλλη επιλογή είναι η επίσκεψη στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Γοργοπηγής, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της παραλίας και προσελκύει πλήθος πιστών μεταξύ των ημερομηνιών 15 και 23 Αυγούστου, και η οποία είναι εξίσου μια μαγευτική εμπειρία.

Τέλος, ένα σημαντικό αξιοθέατο είναι και ο κόλπος που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του νησιού και ονομάζεται Γραμμένο, όπου οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ως έθιμο να χαράζουν ευχές στα βράχια για την ασφαλή αποχώρηση και πλεύσης των πλοίων, το οποίο έθιμο εξακολουθεί να συνεχίζετε μέχρι και σήμερα απο τους επισκέπτες του νησιού! Τα καταγάλανα και δροσερά νερά του νησιού είναι μια απόλαυση που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί, καθώς σε καλούν για μια δροσιστική βουτιά. Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν το νησί οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν, με τη διαθέσιμη υπηρεσία μεταφοράς με σκάφος από το λιμάνι της Μαραθόπολης.

Banner EUERDF